söndag 23 januari 2011

Bild-Dagboken 2011

I torsdags var det dags för mitt andra ST-inlägg som fast DT hos designat. Så klart blev det några kalenderblad igen, ett nytt kvartal att visa upp. Visar även ett par bilder på hur jag får kalendern att stå, vilket det har kommit en fråga på. Hoppas det går att se bara... Jag lanserade även en helt ny grej på designat, läs mer i  slutet av inlägget! (Alla bilder är klickbara, för att du lätt ska se alla detaljer!)

 Maj månad, med mörkgrön matta på BG Capella Bravo, gammal, återanvänd spets som jag rynkat med hjälp av sytråd, monterade halvpärlor ovanpå för att dölja tråden. Monterade ihop en vit blomma med en grön Prima och en vit körsbärsblomma, distressade i kanterna med vintage photo. Halvpärlor i hörnen på kalenderbladet.

 Juni med en matta vårfräscht grönt på Capella Aria. Brun spets trädd med cremefärgad pärlfloss, en utstansad grungeswirl färglagd med distress vintage photo och lackad med Glimmer glam från Tattered Angels. Det blir bara så läckert, vill använda glam på allt nu! Monterat ihop en Prima hydrangea med rosknoppar i linne, utstansade med TH Tattered florals, ihoprullade till knoppar, distressade, och monterade på hydrangean. En kvist dekorbär kikar fram under blomgruppen. Halvpärlor på swirlen och i hörnen på kalenderbladet.

 En blingig matta i creme till juli månad, ovanpå Capella Prima Donna. Stansat ut fjärilar med två olika storlekar av Martha Stewart-stansar. I övre kanten av kalenderbladet är fjärilarna enkla, med rosa strasstenar i mitten. I nedre kanten har jag monterat ihop dom så att det blivit dubbla fjärilar, och sen strasstenar även där. Ett cremefärgat sidenband är ihoprynkat med en jättesöt vit spets. Stämpeln från höger kommer från Stampin' Up och är färglagd med tombows.

 Så slutligen augusti, mörkbrun cardstock på Capella Libretto, så vackert papper! Vacker vit spets från egna gömmor, hydrangeas från Prima ihopmonterad med en vacker gammal brad jag hittade i gömmorna här hemma. Bakom blomman monterade jag nyckeln Dreams från Tim Holtz, lite hampasnöre fastknutet i nyckeln. Gyllenbruna strasstenar i hörnen på kalenderbladet.

 Jag har fått frågan på hur kalendern står på bordet, och det är faktiskt mycket svårt att få bra bilder på detta! Så här ser kalendern ut från sidan, som ett A. För att den inte ska gå i spagat helt och hållet har jag monterat fast ett linneband med hjälp av utstansade beslag...

 En något bättre bild på hur bandet är monterat. I detta läget, när man ska limma ihop textil med något, så finns det inget bättre lim än Heidi Swapps Scrappy Glue! Det går att använda till allt, och det torkar på någon minut bara. Älskar det!! Här kan man se att jag har lite att göra innan nästa torsdag, de sista sidorna i kalendern är ännu inte scrappade... Men de kommer att vara klara tills på torsdag!


Förutom månadstävlingarna som pågår från den förste till den siste i månaden i designats blogg, så kommer det nu en helt ny grej. Nämligen en BoM-utmaning!! Kila in till designat och läs mer om hur DU kan vara med!


Jag valde ett album med brun rygg, för att det skulle matcha de vackra papprena från BG Capella. Med mattor i bruna nyanser, ett mosaiktäcke av BG Capellapapper och sicksacksöm på symaskinen, så fick jag en vacker bakgrund att jobba med. Den dekorerade jag sen med utstansade swirls infärgade med vintage photo och lite Glimmer Mist Walnut Gold. Stansade till labels i olika lager av cs och mönsterpapper. På det översta lagret har jag skrivit ner fakta om Kaninens år, som det är i år enligt det kinesiska horoskopet. Jag har också skrivit ner vad jag och maken är födda i för år, och på tagen som är bakom labeln ska jag skriva ner barnens horoskop.  Underbara Primablommor blandade med utstansade TH Tattered florals i linnetyg och blad utklippta med sicksacksax i linne bildar ett vackert blomhörn i labelns nederkant. Bland blommorna har jag monterat diverse metallskatter som jag hittat i mina lådor, blad, diverse metall från Tim Holtz: snaps, washers, fragments med en klocka i papper monterad på, swivel clasp och en nyckel. På tagen har jag en word stick och en Philpsopy tag monterad med hjälp av kraftsnöre. Ett läckert nyckelhål från TH i högerkanten, med en bit gammalt bokblad under, lite crackle accents på bokbladet, emn det syns inte på fotot tyvärr.

Ovanpå min journaling om Kaninens år monterade jag en ornate plate, också från TH, bradsen som jag monterade den med hamrade jag lite på för att få en använd look. Stansade sen ut "2011" i TH's Vintage Market i bling-cs, distressade och lade highlight med svart penna. Siffrorna monterade jag på distanskuddar för att de skulle poppa ut ur ramen lite. Avslutade hela härligheten med en metallblomma och några halvpärlor i det övre högra hörnet på labeln. Mitt album är klart att fyllas med familjen Horn's 2011! 

3 kommentarer:

 1. Hej men vilken fantastisk kalender men undrar nu limmar du fast papper på kartong och vad för ringar använder du ?
  :::: Nina :::::

  SvaraRadera
 2. Wow vilken läcker kalender!!
  Ha en fortsatt bra kväll

  SvaraRadera
 3. Tack för bilderna på "konstruktionen"

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.