torsdag 27 januari 2011

DT-alster

Nu är det mycket som händer runt omkring mig, jag hinner inte riktigt med. Men jag fick i alla fall upp mina DT-alster för designat i deras blogg innan det blev fredag, och det är ju bra.

Så nu kommer sista delen av kalendern, papprena från Basic Greys serie Capella är så lätta att jobba med, och passar dessa kalenderbladen så bra, som fanns att ladda ner gratis hos Rox Stamps under begränsad tid.
 September med den fina baksidan av BG Capella Libretto, en ljust grön matta till kalenderbladet för att lysa upp lite. Gammal spets från ett par gardiner med ett brunt organzaband flätat och knutet igenom. Trädet har fått en höstskrud, och några champagnefärgade halvpärlor.

Oktober med det vackra BG Capella Bellini och kalendermatta av mörkgrön cardstock. Här har jag använt en underbar, bred spets, och monterat den lite knöligt. En stor metallblomma med en touch av alcoincs pearl, med en handgjord spetsblomma och en metalllblomma med brad. I övre högra hörnet på kalenderbladet har jag färgat in en vit klämma med alcoincs espresso. Grönskiftande halvpärlor i hörnen och lite utspridda över spetsen.


November, frostig och fräsch, med BG Capella Sonata, tillsammans med ljust blå cardstock som matta till kalenderbladet. Ett turkosblått prickigt band som jag häftat fast skrynkligt med ett krispigt snöflingeband ovanpå för att dölja häftklamrarna. En snögubbe och trädet, nu i vinterskrud. Lite cremepärlor utspridda över sidan.

December, stilren med BG Capella Interlude och mörkbrun matta av cardstock. Jag ville ha mer nyårskänsla över december här, annars brukar det vara så mycket julkänsla över sista månaden. Kan ju kanske vara skönt att slippa ha det i kalendern i alla fall. Klocka från Magnolia med visare målade med copics, cremefärgade halvpärlor, ram med "365" stämplat i, som får symbolisera årets 365 dagar. Knöt ett vitt sidenband över bladet, och hängde i två silverklockor. Så var kalendern komplett! Tänk att den blev klar, redan innan januari tog slut.

Jag har också scrappat en presentations-LO med ett foto av mig själv, som togs i somras men som jag först nu har börjat uppskatta. Valde att skriva ut det i tonen antikt, för att fotot skulle matcha papprena bättre.

Stommen är ett mörkgrönt cardstock 8,5"x11". Skar sen till en matta av tjockt papper som jag monterade mitt lapptäcke på. Lapptäcket är tillskuret av två olika sorters papper, Basic Grey Capella Libretto & Bellini. Jag har vänt på några av lapparna så att båda mönstersidorna kommit fram och sen sytt fast alltsammans på symaskinen. Jag älskar att återvinna när jag scrappar, och eftersom detta ska vara en LO som verkligen presenterar mig och min stil, så har jag återvunnit även här. Det bruna pappret som är bakom fotot, är en bit av blompåsen som maken bar hem i söndags. Har skrynklat ihop den rejält och sen distressat med vintage photo. Lät den sen vara skrynklig och bara monterade den direkt på lapptäcket med dubbelhäftande tejp. Skar till en mörkgrön fotomatta och monterade på allt lite snett. Jag har nämligen mycket svårt att sätta saker rakt, hur jag än måttar, så då är det lika bra att sätta det snett med en gång! De underbara primablommorna monterade jag i ena hörnet, tillsammans med de otroligt effektfulla bladen - också prima. Dom bara måste ni kika på, det är pappersblad, med typ skelettlöv monterat ovanpå! Superläckra!! Förpackningen som jag fick över från blommorna använde jag för att stansa ut bokstäver i, stansade sen ut samma bokstäver i det gröna cardstocket också, och monterade de gröna snett ovanpå förpackningsbokstäverna. På så vis skapade jag en skugga under varje bokstav, samtidigt som jag återvann förpackningen. Skrev sen ett antal ord som beskriver mig i layoutprogram i datorn, och valde olika typsnitt på varje ord. För att få lite stadga på orden så skrev jag ut på skisspapper köpt på bokhandeln, distressade sen varje ord med vintage photo. Några ord monterade jag direkt på underlaget, några fick distanskuddar för att komma upp lite.

Som vanligt så gör inte fotot LO:n rättvisa, den är så mycket finare i verkligheten. Men bor du i närheten av Linköping har du chans att se den live, den gör premiär tillsammans med de andra DT-tjejernas presentations-LO:s under helgen 11-13 mars, då det är invigning i designats nya butik. Det kommer att hända massor med roliga grejer i butiken under den helgen, så se till att boka upp den i era kalendrar. Bor ni långt ifrån? Jamen, varför inte göra en helgutflykt till Östergötland? Linköping och Östergötland har mycket att bjuda på, även under vintern. Klart gubben din måste få gå på det nya Flygvapenmuseet och titta på den otroliga utställningen om DC3:an... och under tiden roar du dig kungligt hos oss på designat! Perfekt, eller hur?

Ha det gott!!5 kommentarer:

 1. Hej Linda!

  Du beställde i onsdags två grejer ur våran shop Fyra Sorters Kakor, visst stämmer det? Jag har mailat till dig angående beställningen men börjar misstänka att du kanske inte fått mina mail. Kanske har dom hamnat i skräppostmappen?

  Hör gärna av dig till mig så ska jag se till att du får mailet igen :) Mailadressen är viktoria[snabel-a]stjernfall.se

  Hälsningar Viktoria :)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin kalender du har gjort! Stilren och lagom pyntat! :)
  Härlig layout med bild på dig själv också!
  Ha en trevlig och kreativ helg!

  SvaraRadera
 3. Har följt när du visat din jätte fina kalender här. Vilket otroligt fint jobb du har gjort!

  Dessutom tycker jag LOn på dig är så fin. Färgerna passar så bra till foto på dig :-)

  SvaraRadera
 4. Jättejättefin kalender och härlig LO med dej själv!

  SvaraRadera
 5. Älskar din LO så fint den är med en jätte snygg bild på dig!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.