måndag 24 januari 2011

Maskulint DT-kort

Äntligen har Kirsi på beWed flyttat klart den fysiska butiken, så nu har vi DT:s fått paket utskickade igen. Hoppas att allt går bra för Kirsi i nya butiken. Mitt paket denna gången var ett sagolikt kortpaket, med lite maskulint inslag.

Jag inleder denna perioden med det maskulina kortet... Nästan allt går att göra maskulint tycker jag, bara man håller sig till monokromatiska färger. Här har jag valt att låta kortet gå i svarta och gröna toner.


Stommen är grå cardstock 15x15 cm. På den har jag mattat med grönt papper från Graphic 45 och ett härligt silver- och svartskimrande papper från WVDC. Stämpelmotivet, Little HouseMouse, har jag färglagt i gråskala med copics. Endast rosen de söta mössen luktar på har blivit härligt, fräscht grön. För att skapa en bakgrund till stämpelmotivet har jag gjort prickar med samma färger runt motivet. Sen lade jag glossy accent på rosens knopp, blad och stjälk, för att få motivet att stå ut lite. För att det att stå ut ännu mer, så lade jag en linjal på motivet, några millimeter in, och drog med en av de gröna pennorna längs kanterna. Monterade ihop ett grönt, brett sidenband med ett smalare svart sidenband, fäste det på baksidan av mattorna. Sen klippte jag små snuttar av bandet, och knöt runt det längre bandet, så det ser ut som om jag knutit ihop bandbitarna direkt på kortet. Monterade sen gröna blingstenar i hörnen, och två stora, läckra brads i nedre hörnet. Det syns dåligt på bilden, men de går i samma gröna färg som allt annat på kortet.


4 kommentarer:

 1. Så OTROLIGT vackert kort...såå snyggt!!! Färg och nyanserna ...wow...
  Ha en bra dag och vecka!
  Kramen, BI

  SvaraRadera
 2. Så gulligt kort. Gillade stämplen så fin och passade så bra till resten av kortet.
  Du är verkligen en duktigt scrappare så mycket fint som det finns här inne.
  Jätte trevlig att ha tittat inne här igen.
  Kram och ha en bra dag.
  Louise

  SvaraRadera
 3. Iiiiih! Vad snyggt! Grått är ju grymt fint! Använder jag ungefär aldrig... får nog bli ändring på det!

  Verkligen fint!

  SvaraRadera
 4. Så jäkla läckert! Tycker du har fått det så himla snyggt! Dessutom älskar jag Housemouse också... ;-)

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.