måndag 28 februari 2011

Bild-Dagboken 2011 - Januari

Jag startade en ny utmaning i designatbloggen i januari, där jag utmanar alla läsare att hänga med i...

"Bild-Dagbok 2011 - En LO i månaden"

En BoM-utmaning!! Varje månad, mitt i månaden, kommer jag med en ny utmaning till er. Jag vill att ni sammanfattar er månad med hjälp av bilder och journaling, scrappar det som var specifikt just för denna månaden. Kanske är du med bara någon månad här och där, eller så är du med hela året. Är du med hela året kommer du att ha hela ditt 2011 samlat med bilder och journaling, en härlig bilddagbok att kika tillbaka i. Jag ska göra detta som hjälp för mitt extremt dåliga minne, det är så många år som försvunnit för mig, som jag inte ens känner igen när det berättas för mig. Så det blir liksom lite terapi över det hela. Genom att jag fotar vardagen, samlar ihop några bilder, skriver ner en historia om dom, varje månad, så kommer jag förhoppningsvis ihåg mitt år lite bättre.

Så, i mitten av februari var det då dags att redovisa första månadens Bild-Dagbok. För att göra det, kombinerade jag produkter från designat med mitt shabbykit jag prenumererar på hos Mollys Scrapbooking.


Jag har valt att göra mina LO:s i letter size, 8,5" x 11", fast det glömde jag temporärt denna gången - så denna blev i A4-storlek. Men det gör nog inget, jag kan säkert fixa till den så det passar i fickan i alla fall. Så går det, när pärmen står i butiken nere hos Camilla! :-) Liggande LO idag, med ljusblått cardstock och papper från Pion Design - Sagan om våren. Jag har förstärkt mönstret i kanterna genom att stämpla swirls med VersaMark-dyna och embossa med vitt pulver. Stämplade sen med blandade textstämplar i vit akrylkfärg, men det blev inte så bra som jag tänkt mig, så det syns nog inte på fotot. Monterade bilderna på vit blingcardstock och gjorde ett collage av dom i mitten. Lämnade dock en bit utan att montera på de mindre fotona, så att jag kunde sticka ner min tag där. En manilla-tag som jag dragit med vit akryldabber längs kanterna på. Knöt ett vitt, prickigt organzaband i tagen, där skrev jag ju så klart journalingen om min januari. Stansade en lyktstolpe, först i vit bling-cs och sen i svart bling-sc, och monterade den svarta lite snett bakom den vita. På så vis fick jag en skugga bakom stolpen. En bit gul cs och en bit oh-film som jag präglat i embossingfolder gör att lyktan lyser upp lite grand. Runt stolen har jag monterat egenhändigt gjord prismakvist, enkelt gjort med lite ståltråd och några små prismor. En vitt snöre med bomullsbollar längs nederkanten som får symbolisera snön. Stansade sen ut fem snöflingor med Martha Stewart-stansar i krympplast, som finns i den fysiska butiken. Sen tryckte jag snöflingorna i min VersaMark-dyna och strödde på vitt embossingpulver och värmde med embossingfön. Samtidigt som embossingen smälte, så krympte plasten, och jag fick vita, söta små snöflingor att dekorera med. Så mitt krav för januari månad då, metall... Först det superläckra nyckelhålet från Tim Holtz, kugghjul och små gem från den samme, en stor nyckel och ett klock-kugghjul (nyckeln och klockkugghjulet privat) har alla fått sig en omgång av vit akrylfärg, för att se lite frostiga ut. Och ja, jag missade att lägga till titeln "Januari", den ska så klart vara med, så jag vet vilken månad det är.

Februari månads twist har jag med på min januari-LO, ja jag vill att du har med akrylfärg på din LO denna gången. Du får tolka det precis som du vill, om du färgar in kanterna på papper/foton med färgen, stämplar med den, målar med den.... ja du får fria händer - bara det finns med akrylfärg på ditt alster! Klart ni ska hänga på nu, spring in till designat och läs mer!!

6 kommentarer:

 1. Wow så vackert!!! Vilken härligt frostig vinterkänsla!!! Gillar den massor!

  SvaraRadera
 2. Brrr, det ser sååååå kallt ut.
  Men härlig albumsida måste jag säga.
  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Tokgillar denna! Sådär vintrigt krispigt...! :)

  SvaraRadera
 4. Snyggt, skulle verkligen behöva hänga på denna utmaning... men, men!
  kram Lene

  SvaraRadera
 5. Undrar vem som vunnit smycket...
  /Maggan

  SvaraRadera
 6. Grymt vintrigt och snyggt....

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.