lördag 12 mars 2011

Fler DT-alster

Usch, det är ju hemskt hur jag missköter min blogg! Måste försöka bättra mig på detta, men förhoppningsvis kommer det att rulla på lite bättre efter att designats är över. Idag bjuder jag på en hel bildkavalkad, med lite enklare beskrivning till, så blir det bättre bloggande om någon vecka.


En burk av oh-film och de underbara papprena från Pion Design - Sagan om våren. Har stansat ut med Martha Stewart Doily Lace i både cardstock (som man egentligen inte ska göra med stansarna från MS, de kan gå sönder!) och i mönsterpappret. Gjorde cirklar med nestabilities till topp och botten, distressade alla kanterna och monterade med Wonder Tape. Överst monterade jag ihop en underbar blomgrupp, av blommor med Primablad och pärlspröt.


Med hjälp av en brad och lite spets monterade jag fast en tag, skapad av cs och mönsterpapper. I spetsen hängde jag också fast en liten kedja och två supersöta charms - en thekanna och en thepåse. Jag har haft turen att få gå en handstilskurs hos duktiga Ciza och Pysseldags, där lär man sig skriva lite roligare och finare. Har använt mig av hennes tips när jag skrev på denna tagen.
Mitt sista alster som gästinspiratör hos Skrotboken är detta album. Man skulle inspireras av och skapa med nylon. Jag har vikt ett minialbum av ett helt mönstrat papper. ** I morgon kan man få vara med på en Make'n'take hos designat och göra detta albumet. ** Monterade washitejp runt kanterna för att hålla ihop det. Kanterna distressade, distressade och collagestämplade tags, med organzaband (nylon). Framsidan dekoreras med en stor, dubbel blomma som jag gjort av nederkanten på ett par leggings (nylon) jag aldrig använt. Snörde ihop den med sytråd, och monterade en pappersblomma i mitten. Nästa blomma har jag använt en färdig, platt blomma, med en ihopsnörd spetsblomma (nylon) med en mellandel från ett gammalt halsband i mitten. Till sist en blomma bestående av metall och en handgjord blomma i papper.Ovanför blomgruppen monterade jag ett kugghjul med en fjäril (nylon) ovanpå, som fått en tryckknapp på kroppen. Stoppat in några blad här och där, och så en nyckel, med nylonspets knutet runt. Satte ett litet gem på övre kanten. Stängningen är en knopp, överdelen sitter på framsidan och underdelen på baksidan.


Har knutit en bit hampasnöre runt bakstycket, man stänger albumet genom att snurra tråden runt knoppen på framsidan.


När Leia fyllde och vi skulle ha kalas, tyckte jag att hon skulle ha ett riktigt prinsessigt hårspänne. Tog ett av mina vanliga, värmde upp limpistolen, knipsade av ståltrådsstjälkarna på rosorna och limmade fult med rosor på spännet.


Då blev det så här vackert! Visst är det ett spänne värdigt en prinsessa?? Och mamma kan ju inte vara sämre....


Lite större rosor, två härliga blad (från Mollys shabby-kit) och glitterlim - det syns tyvärr inte på fotot. Älskar mitt nya spänne!

Kommer mera snart. Ha en trevlig lördag.

3 kommentarer:

 1. Oj oj oj vad mycket fint du visar! Sååå snyggt! Hade jag haft en liten flicka skulle hon nog nu fått sig ett likadant hårspänne ;o) Sonen lär inte vela ha ;o)

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 2. Ja du Linda ditt fina hårspänne fick jag se idag, det var urläckert. Mycket fint du gjort här , albumet var snyggt.
  Tekanna och tepåse köpte jag idag. Var superfint.

  Kram Marina

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.