torsdag 31 mars 2011

Kort, LO och alter

Ja, jag täcker in alltsammans i detta inlägget. Ska försöka - måste försöka - att hålla jämna steg mellan blogg och skapande!! Men det blir så lätt att det glöms bort, så snart jag bloggat det i DT-bloggarna. Försök till skärpning utlovas! Till att börja med blir det alltså en liten bildkavalkad idag.

 DT-kort till designat, ett rött och rockigt födelsedagskort till en rockig tjej, med Stambotiques Moth Fab. Papprena är Lili Bee Audrey Delightful, silverkartong och svart cardstock. Mönsterpappret och silverkartongen skrapade jag i kanterna och färgade in med distress Black Soot. Silverembossade mönsterpappret med Stambotiques knappstämpel. Silverembossade textstämpeln ("Var bara du, ingen annan gör det lika bra.) och även kanten på kakservetten för att den skulle passa in lite bättre. Målade sen stämpelmotivet med Copic Ciaos.

 Bild-Dagboken Februari - kravet för februari var akrylfärg i någon tappning, och det har jag i kanterna på bakgrundspappret - MME Stella and Rose, Hattie Happy Polka Dots. Jag har sen stansat med kantstans i MME Stella and Rose, Hatti Remember Roses. Distressade sen kanten med vintage photo, och sydde fast pappret på symaskin. Monterade sen på flera olika band med min underbara GlueGlider, som jag varmt rekommenderar. Den är suverän till papper men precis lika bra att montera fast band med. Spetsen och det tunna sidenbandet sydde jag fast med lite mindre stygn på maskin. Gjorde en underbar, trippel rosett som jag monterade på ena kanten, med en brad i mitten. I andra sidan monterade jag ihop ett härligt blomhörn med Prima E-line, ovanpå den vackra blingswirlen från Prima. Fotona har jag skrivit ut på min egen skrivare, så jag enkelt kunde styra storleken själv, har sen mattat dom med vit cardstock. Överst gnuggade jag fast rub ons som titel, och min journaling har jag skrivit för hand direkt på pappret, under banden. I mars är det sytt och band som gäller på era BoM-lo:s, läs mer om det här.

 Ett snabbt och enkelt grattiskort till Leias gudfar. Distressruta, så enkelt men så effektfullt. Distressat med olika gröna och orange dynor, stämplat med veteax och textstämpel. Stämplade upp texten "Hjärtliga gratulatiner (Vildas) och distressade papperskanterna för att det bättre skulle passa in på kortet. Hampasnöre knutet runt kortet, med en nyckel i, och några TH-gem i kanterna.

Sen fick jag ju äran att vara Månadens Inspiratör hos Tisdagar med Tina, där jag tipsade om att göra egna masker med Tim Holtz Big-Dies. Så här blev resultatet! Jag maskade med mina egna masker och TH masker på Sticky Back Canvas, med distresser, mister och egengjorda mister. Ritade konturlinjer på det maskade, stämplade, och stansade. Visst blev det snyggt?! Staketet är utstansat i balsaträ (tack älskling för att jag fick din sista bit!), en charm, "2010" har jag hängt på staketet, en lyktstolpe utstansad med QK die i aluminiumtape. Blingstenar som ögon på fåglarna, och TH-hörn i metall.


 Till sist bjuder jag på ett altrat ljus. Har en bekant som nyss fyllt jämna år, och det var svårt att komma på vad jag skulle ge. Men så i sista stund kom jag på detta ljuset, som jag har klätt med ett underbart vävt band med flockkänsla och ståltråd i sidorna. Hängde en söt nyckel i guldtråd under rosetten.

På locket fäste jag tre körsbärsblommor som jag distressat med Vintage Photo. En rub ons från Craft n Craftin "Moments in time", och en fjäril från Jenni Bowlin.

Ljuset blev mycket uppskattat, ska nog göra ett till för att ha här hemma, tror jag. Ljusen finns hos designat, i den fysiska butiken.

2 kommentarer:

 1. Så mycket fint du har skapat! :)
  Gillade ljusglaset mest! ;)
  Ha en kreativ dag!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Men jösses vad mycket fint du gjort.Det röda rockiga kortet blev min absoluta favorit.JÄTTELÄCKERT!!!

  Kram!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.