söndag 20 mars 2011

Kort & teask & Lucas gäst-DTKortet Leia fick när hon fyllde, det tyckte hon mycket, mycket om. Hon satt länge och lekte med det.  Här har jag en stomme av rosa cardstock, som jag skurit ut efter mall. Två gånger faktiskt, för att få stadga i kortet. Skar sen till mönsterpappret Nykläckt och använde baksidan. Klippte ut te tre taken i svart papp och stansade ut små, små cirklar som jag sen byggde upp taken med. Svarta, utstansade gångjärn, monterade med Tim Holtz minibrads. Gröna utstansade swirls har jag klippt sönder och monterat ihop till klängrankor som klättrar uppför slottsväggen. Lade glitterlim crystal på, och monterade halvpärlor med jämna mellanrum. Längst ner på kortet har jag stansat i den rosa cardstocken med min länge försvunna, men sen en tid återfunna, magnolia kantstans, som rabattkant till blommorna. Några vita pappersblommor med halvpärlor, och några gyphsophias. Dörrarna är utklippta ur tunn träfanér. Två stora brads klippte jag av benen på och använde som dörrknoppar. Klippte sen ut ett kort på Leia och lät henne hänga ut genom fönstret lite. En grungekrona från Tim Holtz har jag lagt glitterlim gold på och monterat ovanpå hennes huvud. Glitterlim cotton candy och frosted lace på blommorna, och black diamond på taken.Här ser man insidan när man öppnat dörrarna. Var lite knepigt att ta kort på detta, eftersom dörrarna inte gärna ville hålla sig öppna, men på insidan av dörrarna sitter samma papper som det gör här inuti kortet - tulip bud. Skar till en bit 4CC-papper som jag skrev ut en digistämpel på och färglade med Copic Ciao.

Jag gjorde en teask till Camilla på designat lagom till att hon öppnade butiken. När du besöker designats nya butik på Engelbrektsgatan 21 så bjuder vi gärna på te eller kaffe. Eftersom jag älskar att altra saker, och flera av mina kollegor helst dricker te, så tänkte jag att de måste ju få en altrad teask. Gulliga DT-Sandra skänkte mig en ask i trä, och jag satte igång.


Först grundmålade jag den vit, men eftersom jag verkligen är urusel på att måla täckande vitt, så täckte jag bara kanterna med färg - resten klädde jag med papper. Och inte vilket papper som helst, utan papper från den underbara serien "Sagan om våren".


Kanten längs asken är en Martha Stewart-stans, som jag stansat ut i cardstock och distressat lite.


Asken sedd ovanifrån. En cirkel utstansad med nestabilities i vitt blingcardstock, vackra fikadekorationer på distanskuddar. Under cirkeln monterade jag bred tyll. Använt dymon och skrivit en mysig text: "får det lov att vara en kopp the´?"Insidan... En pärlswirl som jag färgade in med alcohol ink,  ett citat lånat från låten "Join me" av Gabriella Hansson

 Join me for a cup of tea
Let's talk it over
and you'll see
things might clear upSå här ser den ut tom... papper tillskuret både i botten och längs kanterna, för att dölja mina hemska försök till målning.


En närbild på 3D-effekten på locket.

Under invigningshelgen var min son gäst-DT hos Camilla, dels för att visa vad man kunde göra med olika reapapper, men också för att inspirera de yngre som kom in i butiken.


En bild på hans lillasyster när hon gosar med Chabo. Jag gav honom en skiss att arbeta ifrån, sen har han skapat i princip på egen hand. Stomme i brun cs, mönsterpapper som nästan täcker hela stommen. Han har hörnstansat två av hörnen. Sen valde han ut ett härligt robotpapper. Han skar till först hela pappret i den bredd och längd han ville ha, sen skar han av en bit nertill som han vände på. Fotot på brun cs-matta, pappersspill under fotot, och knappar och upp-och-ned vända blommor. Sen lånade han thickers av mig och skrev "gos". När inte alla bokstäver fanns kvar i stickersalfabetet, tog han ett dollartecken istället för ett "s". Ofta går det att alternera bokstäverna som blir över på thickersarken.

Fortsatt trevlig söndag!!

5 kommentarer:

 1. Kortet är underbart och din son är superduktig! Här har jag inte fått sonen att bli intresserad men döttrarna brukar sitta med mig ibland. Kul att se dig på "riktigt" härom dagen :) Vi kommer säkert att ses fler gånger!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Fantastiska saker, precis som vanligt!

  Och jag gillar killar som scrappar! Din grabb är inget undantag... jätteduktig!

  SvaraRadera
 3. Detta slottskort är bara så fint.Förstår om Leia blev superglad över det.Dörren är ju nästan äkta och en söt prinsessa gör ju alltihop.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Oj så mycket fint! Asken med tepåsarna är fantastisk!!

  SvaraRadera
 5. åååh, en sån fin teask... jag har ju en mycket enklare variant... tack för inspirationen!!!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.