lördag 2 juli 2011

Vimpel & enkla kort

Jag gjorde en lite vimpel för ett tag sen, med enkla medel och med spillbitspapper blev den jättefin.


Vimplarna är dubbla, jag har skurit till 14 st vimplar, distressat varje vimpel och sen monterat ihop dom två och två, med det blå sidenbandet emellan. Därefter har jag doodlat streck runt kanterna för att det ska se sytt ut. På fyra av vimplarna sitter det stickers som jag först har monterat på vit papp och konturklippt, dels för att de skulle bli lite styvare och för att de skulle synas på den mörka bakgrunden. Sen stansade jag ut tre cirklar med nestabilities, distressade och monterade på de tre återstående vimplarna med distanstejp. Därefter har jag stansat ut bokstäverna till ordet "boy" och lagt highlight med vit penna. En jättegullig dekoration att hänga upp i barnrummet.

 

Ett enkelt men ändå arbetat kort. Jag skar till olika mönstrade papper i lika stora bitar, fäste dom på en bit roströd cardstock med endast en liten tejpbit i mitten på varje bit. Därefter sydde jag fast allesammans med sicksacksöm på symaskinen. Stansade ut två cirklar med spellbinders, en roströd matta och en vanlig cirkel med det målade motivet. En enkel vimpel monterad på distanskuddar, och kortet var klart.


Ett snabbt kort! Detta gick mycket fort att skapa, trots att det ser mycket arbetat ut. Skar till en tag, kantstansade den och distressade kanterna. Skar till Pionpapper lite mindre än tagen, distressade och monterade. Stämplade med fjärilsstämpel, stansade ut fjärilar och monterade dubbla på, runt om. Stämplade textstämpeln direkt på pappret, och band ihop en blombukett. Fäste sen buketten på tagen med vintage seamless ribbon, älskar dom banden. Några halvpärlor och lite hampasnöre så var kortet klart. Den personliga hälsningen har jag skrivit på baksidan.


Ett riktigt enkelt kort, som gick mycket fort att göra - om man bortser från stämplingsmaskningen och färgläggningen av motivet. Vit cs som stomme, svart matta och en liten bit spillpapper på det. Doodlat stygn i kanten, men bara längs de lodräta kanterna på pappret. Motivet är två olika stämplar som jag maskat ihop och sen färglagt med Copics. Monterade sen på fyra stycken stickers som skapade hälsningen.

2 kommentarer:

  1. Hej,Linda!

    Så mycket fint du gjort.Gillar dina vimplar och tagsen är ju bara så snygg!

    SvaraRadera
  2. Både vimplar och tags var så himla söta. Klart att du ska vara nöjd!

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.