fredag 23 mars 2012

Vintagekort

Förrförra sommaren var vi och besökte några loppisar, och på ett ställe hittade jag gamla ransoneringskort! Dom kunde jag ju inte låta bli så klart, det är jag mycket glad för idag. Här har jag skapat ett vintagekort med ransoneringskorten som dekorationer.

Stommen är vit cardstock 15x15 cm, distressat med Gathered twigs. En bit riven wellpapp som jag målat med vit gesso, lätt distressad i kanterna, som första lager. Lager nummer två är ostklut, gasväv helt enkelt, som jag satt fast på wellpappen med mitt favoritlim: scrappy glue. Det tredje lagret består av en utstansad tag, som jag distressat och stämplat och monterat i band och spets. Sen till ransoneringskorten, som kikar fram på båda sidorna av motivet. Stansade först ut en grön scallopoval med spellbinders, distressade den lätt - så klart! - och monterade halvpärlor i bågarna runt om. Motivet är ett vykort som jag fick som bonus när jag beställde inredningsprylar från en webshop, stansade ut det med en oval spellbinders och monterade det på cardstocken med distanstejp. Sen har jag äntligen provat på att göra de busenkla men supervackra rosorna! Två mindre i rosa cardstock - i verkligheten matchar den rosa färgen de rosa detaljerna i motivet mycket bättre än vad som syns på bilden - och en lite större i vit cardstock. Monterade vita halvpärlor i mitten och några blad under. Detta kortet är också tvångspysslat, men utan någon särskild mottagare, så det har tagit lite längre tid att få kalrt. Men jag har följt grundidén jag hade när jag började med det, och det är ganska ovanligt för att vara jag.

Stämplar från Pysseldags:
Provdocka, Adressat, Fransk skylt 8.

3 kommentarer:

 1. Fint kort!! Vad roligt det är när man hittar något som man vet kan komma att passa perfekt på ett kort =)
  Kram Iffa

  SvaraRadera
 2. Gööör fint kort Linda!! Kram

  SvaraRadera
 3. Äntligen hittar jag till dig igen! Fastnade i påsk-pyssel och sedan så rensade jag i min blogg-lista för att jag inte orkade hälsa på alla. Men det försvann en del bloggar där som inte skulle bort! :O Men nu är jag i alla fall inne hos dig igen - äntligen och kan njuta av allt ögongodis du gjort. Bara pinsamt att det ska ta sån tid för mig att koppla men min hjärna förberedde sig för blåkulla och jag hoppas jag inte har "tappat bort" fler som skulle vara kvar. *rodnar*
  Tänker på dig ofta och hoppas du har det så bra du bara kan. Pysslar gör du så snyggt och du sprider så mycket inspiration! ♥ Och ögongodis! ♥ :)
  Ha det så bra du bara kan och hoppas du snart får en mysig pysselstund igen!
  Massor med kramar
  Åsa

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.