fredag 13 april 2012

Nyfödd-present

I helgen hade grannen besök av deras dotter med man och nyfödd bebis. Jag vet att dottern länge beundrat mina skapelser så tanken har hela tiden varit att hon skulle få något eget. När vi så hörde att de var på besök och att de skulle vara kvar över födelsedagen, så kände jag att vi kan ju inte komma in dit utan något till den nya lilla familjen. Nu fick jag äntligen möjlighet att skapa såna där underbara små skor, har länge velat prova men har inte haft någon att ge dom till tidigare.

Så ett par skor blev det, mörkblå cardstock till sulor och dubbelsidigt mönsterpapper från Maja Design, serien Skärgårdsliv. På grund av att jag markerade för sex hål på varje sko men att jag senare upptäckte att jag inte hade 12 likadana öljetter fick jag improvisera lite - och jag måste säga att detta blev bättre! Jag skar till små bitar av vit och blå cardstock och monterade där snörningen skulle vara, på så vis blev snörningen förstärkt och tål lite mer, dessutom såg det ju bra ut. Så fyra hål blev det istället, med hjälp av vita öljetter och blått sidenband.

Har doodlat små, små stygn runt alla kanter för extra effekt.

Skorna kunde ju givetvis inte bara räckas över bara så där, utan jag fick göra en kartong till dom med. Skar till en kartong i cardstock, mattade med samma mönsterpapper, doodlade stygn runt mönsterpappret. Locket gjorde jag sedan i kraftig, genomskinlig plast. Det var lite knepigt att biga plasten, men bara jag fick linjalen att ligga still och bigbenet att följa linjalen, så gick det bra. Blev riktigt snyggt faktiskt!

Stansade ut en scallop oval med spellbinders, en blå oval och sen digistämpeln - utskriven på 4CC och färglagd med Copics. Den är så söt, den lilla bebisen, den hittar du här. Doodlade stygn runt ovalerna, så att det matchar setet. Monterade sen det vackra, blå sidenbandet under ovalerna innan jag monterade dom på locket, så att jag kunde knyta runt boxen. Visst var det en pojke de fått, men han är ju så liten fortfarande så jag tyckte inte det gjorde något om jag "strödde" på lite blommor. De allra flesta blomstjälkarna knipsade jag av, förutom en där jag monterade på en nappflaske-charm. Några blad och så glitterlim på blommorna. (Det blå som syns genom locket är kortets baksida.)


Ja, ett kort fick det ju bli med, där vi kunde skriva vår hälsning. Använde samma stämpel här, och samma tillvägagångssätt, dock blev det nu en säkerhetsnål istället för nappflaska.

Insidan, med ännu en söt stämpel från Carina, valde dock att låta denna vara ofärgad.

Baksidan, med min nya handgjort-av-stämpel, och de söta skorna inuti. Behöver jag säga att de nyblivna föräldrarna blev jätteglada för gåvan?!?! ; ) Men som vanligt stötte jag ju på lite problem under skapandet, så tiden blev mycket, mycket knapp! Blev inte bättre av att en av två dekorationer försvann spårlöst, likaså glitterlimmet. Det finns inte nånstans, inte i sopen, inte bland grejerna, inte i skorna..... puts väck! Fattar inget.....

9 kommentarer:

 1. Åååh vilka underbart söta små skor du gjort! Asken till är också väldigt fin!

  SvaraRadera
 2. Så himla fint! Du är så otroligt duktig!

  SvaraRadera
 3. Väldigt mycket kärlek här! Du kanske har en liten hustomte som gillar bling?

  SvaraRadera
 4. WOW! Så snyggt alltihopa. Jag förstår att de blev glada =)

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Bra arbetade detaljer och jättefint med mörkare blå.
  Kram Marina

  SvaraRadera
 6. Jättesöta skor! Bara älskar de fina papprena från Maja design. Bara älskar asken du gjort, så imponerad av att du gjort den i plast!

  SvaraRadera
 7. Söööööta! Smart med plastlocket och den stämpeln är så fin, blev en toppenpresent.
  Hoppas Glenn blev mer nöjd med kortet (än ägget), det papperet var ju så himla snyggt. Kram

  SvaraRadera
 8. Åh vilka söta skor! Gillar att du gjort ett helt set med grejer!

  SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.