tisdag 10 juli 2012

Pepp-kort Prima "Almanac"

Jag har börjat köpa paper pads, både i 12"x12" och i 6"x6", alltså hela block med mönsterpapper som matchar varandra. Så smidigt att jobba med 6"-blocken när man ska göra kort. Leta reda på ett enfärgat cardstock som matchar i färg, så har man halva jobbet klart! Så när jag skulle göra 3 stycken pepp-kort till kompisar, tog jag fram dessa block. Den här gången använde jag Prima Almanac Collection.

Här har jag använt ett craft-färgat, slätt cardstock i 6"x6", skurit till första pappersmattan något mindre för att få cardstocket att synas runt om - ger en fin ram och ett bra djup till kortet. Nästa mönsterpapper är ännu lite mindre, vilket ökar djupkänslan i kortet. Mönsterpapprena har jag distressat med Gathered twigs. Skar sen ut en bit mönsterpapper med en stor biljettdie från Spellbinders och använde en mindre till själva motivet. Motivet är färglagt med Distress markes på akvarellpapper. Klippte ut två biljetter ur ett annat mönsterpapper och monterade ihop dom lite så att stämpeln "Den tuffaste på hela gatan!" fick plats. Stämplade "Fågelbur" på akvarellpapper med svart stämpeldyna och klippte ut och distressade den. Stansade ut två fåglar i craftpapper med en Tim Holtz-die och dekorerade dom med halvpärlor till ögon.


Ville hålla insidan enkel, så lade ett mönsterpapper som matta med en del av ett annat mönsterpapper ovanpå för att skriva på. Distressade kanterna och stämplade några gånger med två olika kaffefläcksstämplar med Gathered twigs. Stämplade sen textstämpeln och en fågelbur med svart, och skrev sen min hälsning under med svart journalingpenna. (Fotade innan jag skrev hälsningen.) Stämplarna hittar du hos Pysseldags.


3 kommentarer:

  1. Supersnyggt! Jag tänker på min tuffa vän långt bort när jag ser kortet. Härlig känsla.
    /evelina*

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.