onsdag 4 juli 2012

Romantiskt tryllekort

Bästa väninnan och adopterade lillasyster fyllde år för ett tag sen, och även om hon själv är en mycket duktig kortmakare och också håller kurser i kort och scrapping så måste man ju så klart skicka ett kort! Många blir lite hämmade när de ska skicka kort till en mycket duktig scrappare, jag ser det i stället som en utmaning. Jag lägger alltid ner lite extra jobb och möda på kort som går till just såna, duktiga scrappare.

Kortstilen kallas Tryllekort, för att se hur man gjorde googlade jag fram en beskrivning. Jag utgick från craft cardstock som jag stansade med en kantstans från Martha Steward. Mönsterpapper från Mollys månadskit, två olika, som täcker alla kortdelar. Monterade ihop två lager kartong och klädde ena sidan med mönsterpapper och körde genom Vagabonden med en Tim Holtz-die, Caged bird. Monterade den på häftkuddar och dekorerade med diverse blommor, stansade blad, metallcharms, halvpärlor, och nyckelhål och nyckel från Melissa Frances.

Kortet blev ganska så bulkigt, men jag gillar det. Enda problemet är att kuveret man väljer till måste hålla. Denna vikningen gör att kortet står för sig själv på bordet.

Insidan, här fick man tänka till lite, monterade först mönsterpappret på fel håll, eftersom jag monterade det innan jag monterade ihop de olika kortdelarna. Som tur var gick det att flytta på. Stämplade Mirabyll med embossingdyna och embossade med chokladbrunt pulver. Stansade ut motivet med en spellbinder, distressade lätt runt kanterna och monterade på spets på baksidan. Monterade alltihop med distanstejp på överdelen, tillsammans med några platta blommor. Hälsningen skrev jag för hand på en bit craft papper som jag stansat ut med samma spellbinder och så några blommor runt.

Baksidan, med min härliga personliga stämpel från Pysseldags.

1 kommentar:

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.