söndag 2 december 2012

Olika stilar

Jag har en väldigt bred stil..... det blir clean and simpelt varvat med shaby chic varvat med avskalat. Sen kanske vissa kort blir lite väl avskalade...
Ett kort skapat under total tidsbrist, jag hade typ 30 minuter på mig! Hade noll inspiration, noll ork och verkligen ingen tid alls, men familjen har alltid (de senaste 3-4 åren i alla fall) fått egna, personliga, handgjorda kort. Så jag kunde ju inte gärna låta bli att skicka ett kort till grabben... Tänkte att ett snabbt kort var bättre än inget kort alls..... Kraft-cs som stomme, wellpapp, distressad tegelvägg - stämplat tegelvägg med embossdyna, embossat med clearpulver och färgat in med gul och grön distress - och en utstansad skoltavla. Tror kanske inte att grabben förstod vad det var egentligen var för något, skoltavlan ser ju inte ut så numera.... Men en grön tavla med träram och kritor liggandes på kanten blev det i alla fall.

En kväll en utmaning är en grupp på facebook, jag var med ett tag men gick ur då jag tyckte att det blev "kompisvinnande"  istället för att duktigaste scrappade alstret vann. Men några utmaningar var jag med i, i alla fall. Vad som var kriteriet här minns jag inte, möjligtvis att det var "fönster". Vit cs-stomme (cs = cardstock, kraftigt papper som är basvara för scrappare), Maja Design Skärgårdsliv, stansade hål i framsidan med en rund stans, monterade gelatinblad mellan två cirklar som var lite större än själva fönstret. Maja Designs papper har mönster på baksidan av namnremsan, något som jag ofta använder. Här som bas för Tilda att sitta på, stämplad på akvarellpapper och färgladg med distress markers. Några snäckor, stämplade och färglagda på samma sätt och så foam stickers till grattis. Färgade in dom blå med distresser och lade vit highlight på. På insidan av kortet sitter det runda båtmotivet, också Magnolia, färglagd på samma sätt.

Ett ganska snabbt kort faktiskt, även om det ser väldigt arbetat ut. Varje ros är en egen stämpel, precis som skriften bakom och löven. Jag har maskat ihop kollaget med hjälp av post-it-lappar, färglagt med distress markers och sen rivit alvarellpappret i kanterna. Lagt glitterlim runtom på rosorna för effekt, hela motivet är monterat på distanstejp, ostduk, röd cs, guldpapper och sen vit cs-stomme. Avslutade med guldiga halvpärlor i hörnen.

Tre helt olika kort, olika mycket arbetade.

1 kommentar:

  1. Jag tycker alla dina kort är jättefina , även "bråttom"-korten. Det är lite som hemma, en massa olika stilar blandat, det gillar jag:)

    SvaraRadera

Jag skulle bli så glad om du ville lämna några ord innan du går härifrån. Både ris och ros är välkommet! Saknar du något? Önska gärna, så ska vi se vad jag kan hitta på.

I'd be very happy if you left me a word or two before you leave. Feel free to suggest projects or idées on how to make the blog better.